Què és el sedentarisme?

Tenint en compte que, el sedentarisme (juntament amb les dietes inadequades) és la segona causa de morts evitables als Estats Units. Només les sobrepassen el tabaquisme. A casa nostra no hi ha ni l’obesitat ni els desgavells dietètics que hi ha als Estats Units, però la nostra manera de viure sí que és igual de sedentària.

És per aquest motiu i pel fet, que, la majoria de tots i totes nosaltres estem moltes hores de manera sedentària en el nostre horari laboral, a l’equip que formem Equilibri Personal, un tema prou interessant per donar-li el seu espai.

I en aquest post, el que he intentat és aclarir que és el sedentarisme, per quin motiu és important no portar a terme el que la seva definició implica.

Així com quins són els beneficis de no ser una persona sedentària i quins són els efectes de ser una persona sedentària.

També podeu trobar alguns consells bàsic per evitar dur a terme una vida sedentària tant a nivell laboral com fora de la feina.

Per altra banda, també m’ha semblat molt interessant l’article següent: Promoure l’activitat física a la feina, un avantatge per a tots. I en el que podem llegir l’exemple de l’empresa reusenca Indústries Juan Busquets Crusat (JUBUS), una de les pioneres del país en incloure l’activitat física en la dinàmica empresarial

També trobo molt significatiu la noticia que la companya Elsa Paredes em va fer arribar, en la que s’explica un altre exemple a seguir, però, en aquesta ocasió no es tracta d’una empresa privada sinó del Parlament de Catalunya.

Espero siguin del vostre interès aquests articles.

http://www.monmany.net/jmonmanyr/ca/medicina_preventiva/sedentarisme.html

http://reusdigital.cat/noticies/promoure-lactivitat-f-sica-la-feina-un-avantatge-tots

http://cat.elpais.com/cat/2016/11/24/catalunya/1480005165_563155.HTML

 

 

sedentarisme-02

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *