Propòsits de nou any

Encetem un nou any i també, com cada any, ens plantejem canvis en forma d’objectius la majoria dels quals pretenen millorar el nostre benestar. Sovint són més una declaració d’intencions, a vegades fins i tot fem un llistat per deixar constància per escrit, però en la majoria dels casos es quedaran al paper, o potser arribem a l’acció durant unes setmanes, i sense arribar a implementar el canvi real, el desig inicial esdevé un sentiment de culpa per no aconseguir el resultat.

Anar al gimnàs, deixar de fumar, començar una dieta, aprende anglès… Experts en Psicologia i Coaching diuen que la pedra angular és la responsabilitat: qualsevol objectiu que et posis per aconseguir durant l’any ha de dependre completament de tu mateix. Per començar, abans de escriure res, val la pena preguntar-se quines coses estàs disposat/da a fer, a canviar, quant vols invertir i quins riscos en vols prendre, és a dir, amb tot plegat, valora realment quin és el teu grau de compromís amb el objectiu que et vols proposar. Per ajudar-vos a fer aquesta valoració, l’Escola Europea de Coaching ens proposa 7 preguntes abans de definir un objectiu anual. Aquí us deixo les tres primeres:

  1. Com et sentiràs quan ho aconsegueixis?
  2. Què et passarà després, que et permetrà aconseguir l’objectiu?
  3. A què has de renunciar per posar-ho en marxa??

Quan acabis amb aquest qüestionari, pots recolzar-te en aquests consells per definir els teus objectius i un cop escrits… …Ànims que tu pots!

1 comentaris sobre Propòsits de nou any

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *