Process Work

El treball per processos, evolució de la psicologia orientada a processos, és un corrent emergent dins del treball comunitari que proposa una visió integral del professional com a persona individual plena i, a la vegada, agent actiu de la mateixa comunitat a la que s’orienta en la seva pràctica. Des d’una perspectiva dinàmica i sistèmica, on el conflicte, la transformació i el creixement són manifestacions evidents de la complexitat de la vida personal i social, aquest mètode interdisciplinari ens ofereix nous enfocaments i recursos, eines útils en àrees tan àmplies com ara la facilitació o el desenvolupament de projectes.

“Cada trabajador de procesos tiene su propia manera de hacer las cosas, su propio estilo. Mi estilo es prestar especial atención a las señales que envía cada persona, y a los comentarios, caminos o direcciones que toman los grupos. Existe una enorme variedad de señales y experiencias, tanto de personas como de grupos, en las que podemos fijarnos. Los trabajadores de procesos estudian y desarrollan nuevos métodos para encontrarse con otros seres humanos y tratar de comprenderlos, trabajando tanto en pequeños grupos como en grupos grandes.”

(Arnold Mindell) + info

A Catalunya podem destacar l’Institut de Treball de Procesos, que forma part de l’Associació Internacional de Psicologia Orientada a Processos. Personalment us recomano que feu un cop d’ull a la feina que està impulsant la cooperativa professional Fil a l’Agulla, particularment els cursos anuals de facilitació de grups. Són una bona ocasió per conèixer – i viure- què és el treball per processos i com és de necessari per als professionals de l’àmbit social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *