Participació amb impacte

El passat mes de novembre es va celebrar la darrera edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC17), el congrés mundial que aplega a representats de més de 650 ciutats intel·ligents del món. Aquesta és considerada com la cita anual més important del món en tecnologia intel·ligent per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

Dins aquest espai, a l’estand de la Generalitat de Catalunya es van presentar quatre ciutats com a exemple de bones pràctiques. Aprofito per compartir amb vosaltres el cas pràctic de Molins de Rei considerat com a cas d’èxit en quant a Participació Ciutadana. La protagonista de la presentació va ser la plataforma de votació electrònica utilitzada pel procés participatiu que tenia l’objectiu d’escollir quina seria la reforma de la Carretera que començarà a executar-se l’any que ve. Els resultats parlen per sí mateixos: de les 1.854 persones que van participar, 7 de cada 10 van fer-ho a travès de la plataforma electrònica.

Si voleu profunditzar sobre els processos participatius engegats per aquest ajuntament, podeu entrar al web de Participació Ciutadana de Molins de Rei.

Molins de Rei forma part de Catalonia SmartLab, una xarxa de laboratoris urbans dedicats a probar i validar solucions Smart en entorns reals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *