Us heu fixat que últimament està complicada la cosa de veure pardals a la ciutat? Doncs el pardal comú és una de les aus més estesa a tot el planeta, és adaptable i poc exigent pel que fa a hàbitat i alimentació. I doncs? Per què costa de trobar a les nostres ciutats?

De moment no s’ha trobat la resposta a les raons que fan que la població hagi disminuït un 7% al 2016, o un 15% en els darrers 18 anys a Espanya, però a Europa, on hi ha més dades, s’ha comprovat que en 23 anys la davallada de la població de pardals ha estat del 63%. Els diferents estudis que s’han fet han detectat que els pardals presenten anèmia, malnutrició i un funcionament deficitari del seu sistema antioxidant… cosa que fa pensar que està relacionat amb l’excés de contaminació atmosfèrica i la manca d’aliments per a obtenir una de dieta equilibrada. I nosaltres compartim hàbitat amb ells…

No deixis de llegir la notícia completa de l’organització SEO BirdLife si ets un amant dels ocells.

Àmbit: TERRITORI
Autor: Maria Soto