Omplint buits

Xavi Belarte

18 de març de 1990, dos homes fent-se passar per policies aconsegueixen introduir-se, després de reduir als vigilants de seguretat, dins del Museu Isabella Stewart Gardner, a Boston EE.UU. S’acabava d’iniciar el major robatori d’art de la història més recent. Van desaparèixer 13 obres de Rembrandt, Manet, Vermer, Degas entre d’altres, valorades en 500 milions de dòlars.

28 anys després, i tot i oferir una recompensa de 10 milions de dòlars, les obres ni han estat recuperades, ni se sap res del seu parador. Podeu consultar les peces i més informació a la pàgina del FBI

Coincidint amb aquest 28è aniversari l’empresa Cuseum especialitzada en millorar les experiències dels visitants dels museus mitjançant la realitat augmentada ha decidit, utilitzant el kit de desenvolupament per a aplicacions de realitat augmentada d’Apple Arkit, “omplir els marcs buits” al llocs exactes on eren les peces robades. Recordeu el fenomen del PokemonGO on es combinaven imatges d’entorns físics en el món real, amb imatges fictícies? Doncs el mateix..

Una mostra.

 

La realitat augmentada no només ens permet gaudir de manera diferent les obres que conformen les col·leccions dels museus, fins i tot també d’aquelles que no hi són..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *