Nova classificació del parc de vehicles

Maria Soto
Amb l’objectiu d’establir mesures per reduir la contaminació atmosfèrica a l’àrea metropolitana de Barcelona (i també de Madrid), la DGT està enviant unes etiquetes ambientals per identificar els vehicles més respectuosos amb el medi ambient. Aquest sistema voluntari, permetrà gestionar els episodis de contaminació alta o les zones amb baixes emissions als centres urbans.
distintivoambiental0
Zero emissions: vehicles elèctrics de bateria (BEV), vehicles híbrids endollables (PHEV) amb autonomia mínima de 40 km i vehicles de pila de combustible.
distintivoambiental-200
Eco: vehicles híbrids endollables amb autonomia inferior als 40 Km, vehicles híbrids no endollables (HEV), vehicles propulsats per gas natural (GNC, GNL o GLP).
distintivoambientalc
C: vehicles de benzina matriculats a partir del gener del 2006 i dièsel a partir del 2014.
distintivoambientalb
B: Vehicles de benzina matriculats a partir de l’any 2000 i dièsel a partir del 2006.
Les etiquetes Zero i Eco ja han estat enviades als propietaris d’aquests tipus de vehicles i en els propers mesos seran enviades les del tipus C i B.

L’AMB ja va anunciar al gener que planteja prohibir la circulació de vehicles amb motor dièsel més antics per les rondes de Barcelona i la primera corona a partir del 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *