NO és NO

Ana de Mingo

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la violència sexual com: “tot acte sexual, la temptativa de consumar un acte sexual, els comentaris o insinuacions sexuals no desitjats, o les accions per comercialitzar o utilitzar de qualsevol altra manera la sexualitat d’una persona mitjançant coacció per una altra persona, independentment de la relació d’aquesta amb la víctima, en qualsevol àmbit, inclosos la llar i el lloc de treball”.

La coacció pot abastar:
• diferents graus de força
• intimidació psicològica
• extorsió
• amenaces (per exemple de dany físic o de no obtenir un treball o una qualificació, etc.)

També pot haver violència sexual si la persona no està en condicions de donar el seu consentiment, per exemple quan està sota els efectes d’un estupefaent, adormida o mentalment incapacitada.

El proper DILLUNS 25 de Juny, a les 19:30 hores, l’Institut Català de les Dones (ICD) organitza Les #dones #PrenemLaParaula: #NomésSíÉsSí, una lectura de textos de periodistes i autores que denuncien les violències sexuals.

Programa ACTE_25J

#PrenemlaParaula. Paraules d’ahir i veus d’avui a favor dels drets de les dones i contra les violències sexuals és una lectura de textos organitzada per l’ICD, amb la col·laboració de l’ILC, per denunciar la violència masclista institucional posant en diàleg autores actuals, que han escrit sobre aquesta violència arran de la sentència del cas La Manada, amb escriptores de la història de la literatura catalana que han reivindicat els drets de les dones.

RECORDA! Dilluns, 25 de juny, a les 19.30h, als Jardins del Palau Robert (Passeig de Gràcia 107)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *