Nens en moto?

Àlex Muñoz

Puc portar al meu fill en moto? Pregunta adreçada als policies locals i que sovint es repeteix a l’entrada i sortida dels coles… la infografia de dalt és prou aclaridora però, si vols saber més, a continuació detallem com, i a partir de quan, poden anar els més menuts en motocicleta (o ciclomotor)

MENORS EN MOTO: TRES TRAMS D’EDAT

En relació als menors en moto, cal que diferenciem tres franges d’edat:

  1. Menors de 7 anys: Els menors de 7 anys NO poden anar mai en motocicleta o ciclomotor; tot i que arribin als estreps (reposapeus) està prohibit i cas que us denunciïn, ho faran al RGC amb 80€ de multa; a més, el menor no podrà continuar la marxa al vehicle.
  2. Entre 7 i 12 anys: Poden anar com acompanyants però sempre que compleixin amb aquest dos requisits imprescindibles:
    • Que els menors es puguin recolzar correctament als estreps o reposapeus.
    • Que el conductor sigui un dels progenitors (pare o mare), el tutor/a legal o una persona autoritzada per aquests.
  3. Majors de 12 anys: Poden anar en moto sempre que arribin als estreps; en relació al conductor, pot ser qualsevol persona.

CONSELLS BÀSICS DE SEGURETAT.

L’equilibri als vehicles de dues rodes sempre és precari i els menors, sempre són més vulnerables; per minimitzar riscos i possibles lesions, aquestes són algunes recomanacions:

  1. Sempre amb el casc i equipament adient: al igual que els adults, els menors han de portar casc de protecció homologat de la seva talla i portar-ho sempre ben cordat; en relació a la roba i complements, importantíssim que portin jaqueta amb proteccions, guants per a les mans, pantalons llargs i sabates tancades; vital en cas de caiguda!
  2. Ben agafats als suports. A més dels requisits normatius, (arribar als estreps i asseguts a cavall), els accessoris específics com seients per a nens o suports incorporats als calaixos o maletes, són molt recomanables si acostumem a portar als nens amb nosaltres.
  3. Conducció suau, vigila les inèrcies: recorda que els nens no tenen la mateixa capacitat de agafar-se al conductor que els adults; les arrencades en moto acostumen a ser sobtades i brusques així que, si hi ha un nen al darrere, autoimpossa’t com a norma la suavitat amb l’embragatge, el gas i el fre.

Per últim, recordar que, amb motiu de la darrera modificació del Reglament General de Conductors RGCond, els conductors de ciclomotors menors (de 18 anys), titulars del permís de conducció AM, tornen a estar autoritzats a portar passatgers menors d’edat.

Més info a les pàgines del SCT i de la DGT

4 comentaris sobre Nens en moto?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *