Moviment, Art, Educació i Acció social

Ana de Mingo

Basket Beat és una metodologia per desenvolupar habilitats per a la vida (especialment aquelles que fan referència a aprendre a aprendre i aprendre a conviure) mitjançant l’aprenentatge i creació musical en grup amb pilotes de bàsquet, que són el nostre instrument.

 

Tot i que la metodologia és vàlida per tot tipus de grups, l’Associació Basket Beat té especial interès en aquells col·lectius amb menys oportunitats i/o en situació de risc. La raó de ser d’aquesta entitat és la realització de tallers socioeducatius a escoles, instituts, centres penitenciaris, equipaments públics… El contingut que generen en aquests tallers, els porta a fer recerca i publicacions; així com a impartir formacions per a estudiants i professionals sobre l’ús social de les arts.

 

També han creat una orquestra de pilotes de bàsquet, la Big Band Basket Beat Barcelona, que ofereix una sortida professional a joves i els posiciona en el circuit cultural català.

 

 

El proper 27 de febrer, podem participar a la presentació del llibre: Les arts comunitàries des de l’educació social. L’experiència de Basket Beat a la Facultat d’educació social i treball social Pere Tarrés, Barcelona; i veure en directe una de les seves actuacions. 

 

Si et ve de gust saber-ne més, inscriu-te!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *