25 anys sense la Roig…

Al 2016 Montserrat Roig hagués fet 70 anys, 25 anys desprès de la seva mort, recordem amb la col·laboració de l’Anna Falguera que ens recomana llegir o rellegir Temps de cireres:

Els aniversaris dels grans noms de la literatura catalana dels anys seixanta i setanta poden servir per a que l’àmbit de la cultura, dels mitjans de comunicació i les nostres Institucions tinguin l’oportunitat de reeditar-ne llibres, fer-ne conferències i dedicar-los grans commemoracions… però crec que el millor homenatge que podem fer a qui ens va deixar un tan valuós llegat és dedicar-los un temps de lectura.

És per això que em permeto recomanar la lectura, o la relectura, de El temps de les cireres.

La novel·la relata el retorn a Barcelona de la Natàlia, després d’haver viscut dotze anys a França i Anglaterra, i pocs dies després de l’execució de Salvador Puig i Antich. La Natàlia pertany a una família burgesa de Barcelona, la família Miralpeix. Tots els personatges de la novel·la intenten buscar un sentit a la vida en una Barcelona marcada pels darrers anys del franquisme.

Aquesta lectura pot ser especialment evocadora per a tots i totes aquelles que, com jo, vàreu ser infants en l’època que s’hi descriu.

Anna Falguera

Us recomanem el següent vídeo: Montserrat Roig. Un passeig pel seu llegat,  elaborat per la Joana Rafart, la Maria Masalles i el Xavier Torner (Història del Periodisme a Catalunya i Espanya. UAB, juny 2016)

Si voleu descobrir o recordar més sobre la Montserrat Roig…

Gràcies Anna per compartir els teus records i bones lectures!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *