Menú d’Innovació Social

Quan un tema es troba en plena efervescència, coincideixen en el temps múltiples actes, esdeveniments, experiències…coses….I això està passant amb la innovació social. Carro, tendència, nou paradigma, digueu-li com vulgueu, però és més que suggerent. Aquí la proposta de menú:

ENTRANT:

En el marc del World Mobile Congress, m4social va organitzar un acte de presentació de projectes socials innovadors, de la mateixa manera que ho va fer el programa d-Lab del Mobile World Capital Barcelona. Aquí en teniu una mostra:

  • Mapa d’entitats socials: aplicació amb informació de més de 3.500 entitats socials de Catalunya.
  • Proofup: aplicació que pot generar proves amb validesa judicial davant de casos d’assetjament digital.
  • Irisbond: permet a l’usuari/ària controlar el cursor del ratolí amb el moviment dels ulls, fent servir una webcam estàndard.
  • Sensorització d’habitatges socials: projecte pilot d’aplicació de tecnologies de sensorització i connectivitat a habitatges destinats acol·lectius en risc d’exclusió social. Per exemple, per controlar i optimitzar la temperatura i els consums d’energies.
  • Arrels localitzadors: aplicació que permet a la ciutadania avisar de la presència de persones dormint al carrer.

PLAT PRINCIPAL:

El proper 16 de març, l’organització Sumar, junt amb Upsocial, organitzen una jornada gratuïta on es presentaran 10 iniciatives innovadores, d’aquí i de fora. Enguany, amb un nexe en comú: el treball per a la convivència plena. Molt bona pinta!

POSTRES:

ESADE té una agenda que bull de propostes de tota mena, navegueu-hi. El proper 19 d’abril inauguren la Rambla de la Innovació, un continu d’espais (ecosistema, que dirien la gent del mundillu) pensats per afavorir l’experimentació, l’intercanvi i la generació i desenvolupament d’idees. L’espai en si ja és una invitació i evocació a fer coses diferents. Que hi ha calers? Sí. Bones idees? També.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *