Quan un tema es troba en plena efervescència, coincideixen en el temps múltiples actes, esdeveniments, experiències…coses….I això està passant amb la innovació social. Carro, tendència, nou paradigma, digueu-li com vulgueu, però és més que suggerent. Aquí la proposta de menú:

ENTRANT:

En el marc del World Mobile Congress, m4social va organitzar un acte de presentació de projectes socials innovadors, de la mateixa manera que ho va fer el programa d-Lab del Mobile World Capital Barcelona. Aquí en teniu una mostra:

  • Mapa d’entitats socials: aplicació amb informació de més de 3.500 entitats socials de Catalunya.
  • Proofup: aplicació que pot generar proves amb validesa judicial davant de casos d’assetjament digital.
  • Irisbond: permet a l’usuari/ària controlar el cursor del ratolí amb el moviment dels ulls, fent servir una webcam estàndard.
  • Sensorització d’habitatges socials: projecte pilot d’aplicació de tecnologies de sensorització i connectivitat a habitatges destinats acol·lectius en risc d’exclusió social. Per exemple, per controlar i optimitzar la temperatura i els consums d’energies.
  • Arrels localitzadors: aplicació que permet a la ciutadania avisar de la presència de persones dormint al carrer.

PLAT PRINCIPAL:

El proper 16 de març, l’organització Sumar, junt amb Upsocial, organitzen una jornada gratuïta on es presentaran 10 iniciatives innovadores, d’aquí i de fora. Enguany, amb un nexe en comú: el treball per a la convivència plena. Molt bona pinta!

POSTRES:

ESADE té una agenda que bull de propostes de tota mena, navegueu-hi. El proper 19 d’abril inauguren la Rambla de la Innovació, un continu d’espais (ecosistema, que dirien la gent del mundillu) pensats per afavorir l’experimentació, l’intercanvi i la generació i desenvolupament d’idees. L’espai en si ja és una invitació i evocació a fer coses diferents. Que hi ha calers? Sí. Bones idees? També.

Àmbit: CIUTADANIA