Medicina antroposòfico-integrativa: tendència o nova controvèrsia?

Mai no havia llegit res sobre aquest tipus de medicina. Va caure a les meves mans aquesta Contra de La Vanguardia i ja em va convèncer a les primeres frases de l’entrevista. Mattias Girke, metge antroposòfic, va crear l’Hospital General de Havelhöhe de Berlín. Estem davant d’un nou paradigma.

Suposo que al nostre país costarà que s’assimili. Aquí tot el que no és al·lopatia (medicina convencional) pura i dura, es nega o rebutja amb força rotunditat. Però no ha de ser tan absurd quan el mateix Ajuntament de Berlín li va sol·licitar que el creés fa vint anys i van reconvertir l’hospital públic a aquesta pràctica, 150 metges i metgesses d’aquest hospital van haver de canviar la seva manera de concebre la medicina i la seva pràctica.

En què consisteix aquest pràctica? La medicina antroposòfico-integrativa defensa que la curació de malalties cròniques està relacionada amb la transformació de la persona i amb donar suport a les seves forces autocuratives.

El Dr. Girke diu que cada veu s’ha de poder escoltar i que en salut, cada persona ha de triar el tipus de medicina que vol, no és l’Estat qui ha de decidir. Segons aquest paradigma, la medicina és inseparable de la concepció espiritual que té cada ésser humà.

Convido a dedicar un moment per llegir l’entrevista al Dr. Mattias Girke de La Vanguardia, publicada el dia 6 de març de 2017. Va estar uns dies al nostre país per fer conferències sobre la pràctica d’aquesta medicina als col·legis oficials de metges. En català, en aquest vincle.

Per acabar, annexo la definició de l’antroposofia de la viquipèdia. Tot i que estem parlant d’un corrent que ve de la filosofia, és interessant perquè l’antroposofia s’ha aplicat a gairebé tots els àmbits. Qui no ha sentit parlar de l’agricultura ecològica amb la noció de biodinàmica? Ja està de moda!

1 comentaris sobre Medicina antroposòfico-integrativa: tendència o nova controvèrsia?

  • Per sort, cada vegada hi ha més persones i metges què creuen en aquest tipus (i d’altres) què no és només la convencional/occidental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *