Master & Players (educational mode)

Diuen que saber navegar i buscar informació en els cibermons és una competència digital fonamental. La Gemma Vilà ens demostra que és igualment important, si no més, saber què vols trobar exactament, és a dir, què estàs buscant allà als cibernúvols. Els exemples escolars d’aplicació didàctica de la ludificació que ens presenta ens recorden i concreten les explicacions que fa un any ens va fer la Imma Marín,  experta hospitalenca en l’aplicació del potencial del joc en educació.

Merci Gemma!: per buscar, trobar i compartir!

Fa uns anys en entrar al menjador de casa vaig veure un grup de nens dialogant entusiasmats, amb molta curiositat em vaig apropar i vaig escolar una conversa singular: “per aquest pont no pots passar, el teu pes l’enfonsaria, no!!! Deia l’ altre nen . Em treuré l’armadura i la resta de l’equipatge, el lligaré tot a una corda i un cop passi l’ estiraré i recuperaré tot ho meu.”

Intrigada vaig preguntar què feien i em van dir que jugaven a un joc de rol o més conegut com a RPG (rol game player). Les partides eren força llargues i anaven variant amb la participació de cadascun d’ells, interpretaven un paper, amb unes funcions determinades i un objectiu comú. El director o game master anava narrant la part comuna de tots els jugadors i cadascú aportava els seus coneixements i aptituds al grup per assolir un objectiu. No hi havia competència entre ells, hi havia col·laboració.

Amb els anys aquestes partides es van traslladar a l’ordinador on podien participar molts més jugadors convertint-se en MMORPG (videojocs de rol multi jugadors massius en línia). Internet permet que milers de persones puguin participar del mateix joc simultàniament.

La motivació per participar d’aquests jocs ha fet que el món de l’ensenyament aprofités la plataforma com una eina on el paper del game màster el realitza el professor i els dels players els alumnes. La història plantejada pot ser el programari de matemàtiques, biologia o història, també té sistema de recompenses que fa que tot el seu conjunt es denomini gamificació.

virus Taller de formació de professorat: gamificació amb una narrativa apocalíptica

Apatovirus

MediaLab Taller

vincere Una guerra entre l’exercit biónic i els terricoles

Destinat als alumnes de 2º d’ ESO en la matèria de Ciències socials

Vincere

Taller

classcraft És una plataforma que permet la creació de tasques amb un sistema de recompenses. S’ha utilitzat per aprendre idiomes.

Classcraft

 

Taller

zombiemap Per fugir d’un Apocalipsi Mundial, l’única manera és conèixer perfectament la geografia de la zona.

Zombie

 

Taller

 minecraft-education Es tracta d’una eina multidisciplinària i tremendament versàtil que pot orientar-se cap al món de les arts, les ciències més pures (Matemàtiques, Física, Química), a les humanitats (Història, Geografia, etc.)

En general, aplicable a l’aprenentatge de qualsevol concepte que puguem proposar en un món.

Minecraft Education Edition

 

Taller

gamifica-aula

La colonització de les aules ja ha començat!

Ens estan envaint profes de l’hiperespai!

Ens diuens que a gamificar s’aprén gamificant…

+i = clic

1 comentaris sobre Master & Players (educational mode)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *