De tant en tant, els llegums en pot adquireixen fama negativa, pels conservants què porten.

Com a resum, dir-vos que si els llegums estan conservats en aigua i sal o se’ls afegeix vitamina C, àcid cítric, EDTA, … (per augmentar la vida útil del producte o el color), són saludables.

Però si els què comprem són els de tipus “fabada”, no són saludables, ja què són plats preparats a base de llegums, una mica de verdura i càrnics processats.

I amb el líquid, què fem?

És recomanable rentar els llegums, per desfer-se dels conservants. Però no és necessari llençar l’aquafava (què es com s’anomena aquest líquid), es pot reutilitzar per fer reposteria vegana o sense ou.

Com per exemple, gelat de xocolata i fruits secs de la chef vegana Virginia García (Creativegan).

 

Aquí us deixo el video on Aitor Sánchez parla d’aquest tema:

Font: http://blog.rtve.es/nutricionrtve/2018/04/son-saludables-las-legumbres-de-bote.html