LGTB: fugir per ser, sentir o estimar

Ana de Mingo

Avui, 28 de juny, dia per a l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals, es commemoren els fets esdevinguts tal dia com avui, l’any 1969 a Nova York, quan la comunitat LGTBI va sortir al carrer per manifestar-se i rebutjar una batuda policial a Stonewall, que va acabar amb detencions i ferits greus.

 

CEA(R), Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, amb el lema:

Refugiats LGTB: fugir per ser, sentir o estimar en més de 70 països

vol donar a conèixer la realitat de les persones perseguides per motius d’orientació sexual i identitat de gènere, un dels motius menys conegut per sol·licitar asil.

 

Més de 70 països criminalitzen per llei a les persones LGTB, entre ells 8 amb la pena de mort, i en molts altres pateixen agressions i amenaces que suposen un risc per a les seves vides pel què ha de considerar-se un motiu de concessió d’asil, segons dades recopilades per a la campanya.

Entre els països més perillosos per a les persones LGTB, l’entitat destaca Afganistan, Aràbia Saudita, Gàmbia, Egipte i Ghana, mentre que resulta “particularment alarmant” que de mitjana 9 persones LGTB són assassinades cada setmana a Amèrica.

 

 

La situació d’alguns països ha portat a milions de persones a fugir per la guerra, la violència i la persecució, però, sabieu que milers d’elles fugen per qui són o als qui estimen?

Si vols saber més sobre #RefugiadosLGTB visita la web: https://www.cear.es/sections-post/ref…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *