Les associacions escoles de ciutadania activa

Ferran Martos

Comparteixo amb vosaltres aquesta publicació, que fa referència a la tercera edició d’El Panoràmic, en aquesta es recullen dades i gràfics que ens ajuden a conèixer les fortaleses i febleses del tercer sector català, també aspectes sobre la participació i el funcionament en el si de les entitats, sobre el finançament i les propostes de futur.

Aquesta informació és útil no només per a les associacions sinó també per a les administracions ja que han d’ajudar a repensar les polítiques publiques i posa de rellevància la necessària relació i col·laboració entre entitats i administració.

Algunes de les dades més rellevants:

En el present informe han participat més de 2.000 organitzacions no lucratives.

La majoria d’entitats i associacions treballen sobre tot en el àmbits d’acció social (28%), cultura (25%) i esport (20%).

A nivell de participació s’evidencia una relació inversa entre el volum de persones associades i el seu nivell d’implicació, ja que a les entitats més petites és on la gent s’hi implica més. La implicació social és el repte més important per part de les associacions.

Un altre repte és la desigualtat de gènere, no és el mateix % el de les dones associades, voluntàries i membres dels equips remunerats i el que ocupa les presidències de les entitats.

Altre element que s’evidencia és el fet que continua la prevalença del finançament públic, i això pot ser un problema a curt, mig i llarg termini.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *