La salut a les teves mans

El més comú és anar al metge quan ens trobem malament o patim dolor, gairebé no pensem que en molts casos es podria evitar. En aquest sentit, en quant a la salut en particular, hem de reconèixer que generalment actuem més de manera reactiva que proactiva.

Potser per això, cada cop més trobem professionals sanitaris que s’esforcen i es preocupen per la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, tant des d’un enfoc global com en direcció a problemàtiques específiques.

Un d’aquests professionals és en Frédéric Saldmann, cardiòleg, nutricionista i especialista en higiene a l’Hospital Européen Georges-Piompidou de Paris. La seva preocupació per la prevenció de la salut en les persones l’ha portat a escriure diversos llibres de carácter divulgatiu. Entre aquests jo destacaria: “El millor medicament ets tu: la salut està a les teves mans”, del que va vendre més de 500.000 exemplars en menys d’un mes, convertint-se en tot un fenòmen editorial a França.

La finalitat d’aquest llibre és mostrar-nos que podem ser emprenedors/es de la nostra pròpia salut. Segons ell, en dos terços dels casos podem curar-nos sense necessitat de prendre fàrmacs ja que “existeixen dins el cos humà molts mitjans per l’autocuració sumament potents, només falta conèixer-los per obtenir-ne beneficis i evitar nombroses malalties”.

Al llibre trobareu curiositats com que la xolocata negra (100% de cacau) és totalment efectiva per disminuir la gana, o que si et tornes a dormir un cop sona el despertador et sentiràs fatigat/da tot el dia. Una altra: sabíeu que cada segon es renoven vint milions de cél·lules per substituir les que ja no són útils?

Us convido a seguir els consells d’en Frédéric Saldmann, i ser emprenedors/es de la vostra salut. Comenceu per aquest llibre on trobareu tot un seguit de bones pràctiques atenent a diferents elements clau com: nutrició, pes, alèrgies, digestió, son, sexualitat, envelliment…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *