La nit dels museus

Xavi Belarte

Aquest divendres torna a celebrar-se el Dia internacional dels Museus. Aquest és un esdeveniment que organitza des del 1977 el Comitè Internacional dels Museus, amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats.

L’edició d’aquest any està dedicada al tema Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics reconeixent les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural. Sens dubte, les noves tecnologies permeten als museus arribar més enllà del seu públic habitual a través d’una cosa tan senzilla com és un hashtag, i alhora presentar les seves col·leccions d’una forma diferent i totalment innovadora, que atreuen noves audiències i superen les limitacions d’espai i temps.

Moltes són les activitats que al voltant d’aquest dia celebren els museus, sent les més conegudes: la jornada de portes obertes i, com no, La nit dels museus que enguany celebrarà la seva 13 edició dissabte 19 de maig.

Més informació i el programa, aquí

També a la Xarxa de Museus Locals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *