La música, idioma universal

Xavi Belarte

Tant és on hagis nascut. Tant és la teva influència cultural.  Les diferències econòmiques, socials, polítiques tampoc importen. A tot arreu utilitzem la música com a via per expressar els nostres sentiments, les nostres emocions.

Cançons de bressol, per ballar, d’amor, etc. són utilitzades per totes les cultures arreu del món però, sabeu que només ens calen uns 14 segons d’escolta per identificar de quin tipus de cançó es tracta, independentment de la cultura a la qual pertanyi?

A aquesta conclusió ha arribat un estudi de la Universitat de Harvard publicat fa pocs dies per la revista científica Current Biology.

750 internautes de 60 països van escoltar fragments de 14 segons de cançons seleccionades aleatòriament de 86 societats predominantment minoritàries com ara: caçadora-recol·lectora, pastoral, o agrícola de subsistència, per després respondre unes preguntes. Veure mapa

El resultat fou que amb independència de la poca familiaritat amb aquestes cultures, la selecció aleatòria i la curta durada de les mostres, la gent enquestada van ser capaç d’esbrinar el que representaven aquestes per a cada cultura.

La música és el llenguatge universal de la humanitat. Wadsworth Longfellow

Us deixo l’enllaç a aquest interessant article per saber-ne més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *