La balena blava

Ana de Mingo

Segons l’OMS, el suïcidi és la segona causa principal de defunció en el grup d’edat de 15 a 29 anys. Per cada suïcidi, hi ha moltes més temptatives de suïcidi cada any. Entre la població en general, un intent de suïcidi no consumat és el factor individual de risc més important. El suïcidi és un greu problema de salut pública!

 

DIXIT Lleida presenta la conferència “Autolesions i intents de suïcidi en adolescents: el cas de balena blava”. Com s’ha analitzat aquest fenomen des de la psiquiatria?

A l’abril de 2017 es detectava a Catalunya el primer cas d’intent de suïcidi motivat pel joc de la balena blava, un perillós repte originat a les xarxes socials que provoca que joves i adolescents s’autolesionin i puguin arribar fins i tot a treure’s la vida.

En aquesta sessió es pretén donar a conèixer les conseqüències d’aquest fenomen, i com abordar les situacions d’autolesions i intents de suïcidi en adolescents. S’exposarà com es va detectar el primer cas de balena blava a Catalunya i quin és l’anàlisi que en fa la psiquiatria, per donar rigor i veracitat a la informació publicada als mitjans de comunicació sobre aquest fet. Es donaran les claus per saber què es pot fer davant d’un cas com aquest, i quines eines hi ha per prevenir-lo.

L’acte anirà a càrrec de Montse Pàmias, que és llicenciada en medicina i especialista en psiquiatria. Pàmias és la cap del Servei de Psiquiatria Infantil i Juvenil de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell i vicepresidenta de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantojuvenil.

Data: 25 maig de 2018 de 12 a 13.30 h.
Lloc: Sala d’actes de la Diputació de Lleida: c/ del Carme, 26. Lleida
Inscripció: les places són limitades. INSCRIU-TE.

 

Donat que “el cas de la balena blava” s’originava en les xarxes socials, crec oportú compartir alguns links d’interès en relació a l’ús de les noves tenologies:

Portal que té com a missió promocionar l’ús segur i saludable de les noves tecnologies i el foment de la ciutadania digital responsable a la infància i l’adolescència.

Pàgina que conté tot d’informació relacionada amb la detecció i prevenció de les addiccions als videojocs.

Esperant que sigui d’utilitat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *