KiVA, una eina contra el bullying

Emma Obiols

Segons la UNESCO dos de cada deu alumnes en el món pateixen assetjament escolar o bullying que es tradueix en 246 milions d’escolars. A Espanya, les víctimes del bullying es situen en el 4% de l’alumnat mentre que més del 70% dels escolars de 15 anys ha patit, presenciat o realitzat algun tipus d’assetjament escolar o ciberassetjament.

KiVA International fomenta la prevenció de l’assetjament amb accions dirigides a tots els alumnes i no només la víctima o l’assetjador; s’influeix en un canvi d’actitud i actuació dels “by-standers”, aquells que no són ni víctimes ni bullies. Es pretén incidir en el grup perquè ajudi a la víctima i demostri que no accepta l’abús al qual està essent sotmesa.

El programa KiVA, desenvolupat per la Universitat de Turku a Finlàndia, és un mètode innovador de prevenció i acció en front del bullying que ha ajudat a reduir els casos d’assetjament escolar en un 90% en aquells centres educatius on s’ha aplicat. El programa s’ha implantat a altres països europeus com els Països Baixos, Itàlia o el Regne Unit i des de fa poc s’han fet algunes proves pilot en alguns centers educatius espanyols.

Fins quan serem permissius amb els bullies? En aquest vídeo hi ha una explicació de la metodologia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *