Jocs de moda … Jocs addictius

Ana de Mingo

Avui ens endinsem a un dels joc més addictius dels últims anys!

 

El Fortnite és un videojoc d’Epic Games, en el què es lluita per sobreviure enmig d’un escenari apocalíptic. El Fortnite està sent el joc més addictiu dels últims anys i és que sembla ser que està dissenyat “per enganxar”.

L’edat recomanada per jugar-hi són els 12 anys, però ja s’han detectat des de l’àmbit familiar, educatiu i de salut, com infants a partir dels 6 anys ja comencen a tenir informació i/o major coneixement sobre aquest videojoc.

Des de l’àmbit acadèmic, són moltes les escoles què han decidit comunicar a través de circulars a les famílies, problemes que es comencen a detectar per l’ús d’aquest joc. També ens ho alerten des de les àrees bàsiques de salut. Advertint, així, com el videojoc «dificulta l’autocontrol» i genera una «normalització de conductes agressives» així com «un increment de problemes d’atenció».

No pel simple fet de jugar-hi es crea l’addicció, però quan la dedicació horària és excessiva i els canvis d’humor sobtat apareixen pel fet de jugar-hi o no, comencen a sorgir problemes més greus.

 

 

L’Organització Mundial de la Salut, al juny de 2018, va reonèixer l’addicció als videojocs com una malaltia mental. Vladimir Poznyak, responsable del Departament de Salut Mental i Abús de Substàncies de l’OMS, assenyalava les conseqüències negatives per a la salut el fet de l’ús excessiu i descontrolat dels videojocs, el qual pot acabar provocant altres trastorns a les persones afectades.

 

Davant d’aquest fenomen, de ben segur en algun moment pensarem si cal prohibir els videojocs als infants i adolescents!

La recomanació passa per assegurar un oci saludable, amb un ampli ventalls d’opcions, per tal que no passi exclusivament per l’ús de “la pantalla” i “els viodeojocs”. A més, tenint en compte que, en els moments o espais del seu ús, es fa palesa la necessitat de la supervisió adulta responsable.

 

Si vols informar-te’n més, descobreix els següents artícles:

“Diuen que el Fortnite és educatiu”

Per què és tan addictiu el Fortnite?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *