Ioga

Del sànscrit “ioga”, que pot traduir-se com “unió” o “esforç”, fa referència a una tradicional disciplina física, mental i espiritual que va nèixer a la Índia. Més que un esport, aquesta mil·lenària disciplina busca l’equilibri entre cos, ment i esperit, de manera integral i amb l’objectiu de viure en armonia.

A la pràctica, aquesta ancestral disciplina convida a centrar l’atenció al cos, la respiració i la ment. D’aquesta manera, inclou: l’exercici físic a travès de la formació de diverses postures corporals o “asanes”, tècniques de respiració o “pranayama” i meditació. D’aquesta manera, el cos i la ment experimenten una unió armònica que pacifica la ment, focalitzant-se en el moment present, efectuant un massatge als òrgans a la vegada que remou l’estrès i la tensió que hi ha a nivell muscular i a les articulacions.

Cada dia més persones practiquen ioga a occident, per això no és extrany que en els darrers anys s’hagi vist un augment notable de centres i professionals que imparteixen clases de ioga. Algunes s’hi van iniciar com a necessitat per fer un parèntesi dins el ritme frenètic de la nostra vida quotidiana, d’altres com a teràpia per enfrontar-se a l’estrès o, simplement, per provar una pràctica esportiva diferent amb l’objectiu de mantenir-se en forma. Tot i que un cop comences, te’n adones de que és molt més que això. De fet, moltes persones manifesten que “enganxa” i que en descobrir aquesta disciplina i conèixer la seva filosofía, experimenten una profunda transformació interior fent camí per assolir l’equilibri personal.

Una de les seves principals virtuts és que, d’entrada, qualsevol persona pot fer ioga. Es tracta d’adaptar les tècniques segons les necessitats de cadascuna. Hi ha molts tipus de ioga, el més estès és el Hatha Ioga, molt conegut per estar basat en un sistema d’asanes o postures corporals. Una de les principals és la Salutació al Sol

Si vols conèixer els seus beneficis, entre molts, aquí en pots conèixer alguns.

I per acabar, et convido a que ho provis! De la mà de la Lucía Liencres podràs conèixer molt més sobre ioga i si t’inscrius al seu web t’enviarà per mail 5 videos per iniciar-te en aquesta pràctica des de casa teva. A més, està construïnt una plataforma per impartir clases on-line, no hi ha espai per excuses!

Espero que t’animis, ho provis i comparteixis la teva experiència…

Namasté!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *