Internet per wifi gratis… i sense aprofitar-se del veí

Sabeu que existeix una manera de tindre internet a casa, sense pagar quotes, ni tampoc “agafant prestat sense el seu permís” el wifi del veí?

Doncs sí, només has de formar part d’una cosa que es diu guifi.net , que consisteix bàsicament en què tu poses una antena WIFI al teu terrat o balcó, apuntada a l’antena d’un altre col·laborador  de guifi.net , i així passes a formar part d’aquesta xarxa que ja s’estén per moltes poblacions d’Espanya, gràcies a la col·laboració de voluntaris, empreses i cooperatives que han fet possible aquesta alternativa lliure a les empreses de telecomunicacions, i també, a persones com tu que gràcies a la seva antena permeten estendre la xarxa per arribar més lluny. Actualment, a Catalunya son mes de 23000 antenes connectades a aquesta xarxa, moltes d’elles donant servei a llocs on no arriba el ADSL.guifinet1

És una xarxa lliure, això vol dir que qualsevol pot formar-hi part, i si no tens els coneixements o el temps per muntar-ho tu, hi ha empreses i cooperatives que ofereixen serveis per deixar-ho tot llest i funcionant.

Potser encara us pregunteu… però… qui paga al final la interconnexió d’aquesta xarxa amb internet?

La resposta és que hi ha gent que contribueix a arribar fins a internet a la resta d’usuaris compartint la seva adsl o fibra òptica, i és cada cop mes comú, que comunitats de veïns que s’instal·len els aparells adients per gaudir d’aquesta xarxa, per no fer-ne un ús excessiu, contracten un parell de connexions adsl o fibra òptica, que comparteixen entre els veïns de la finca, i a més, amb la resta d’usuaris de guifi.net.

guifibaixPer tant, es una opció molt interessant, ja sigui perquè on vius no arriba adsl o ho fa amb una velocitat molt limitada, o perquè no vols o no pots pagar una quota cada mes a la companyia telefoònica, o perquè preferiu fer una instal·lació comunitària per tal de compartir aquesta despesa.

Sigui quina sigui la vostra situació, hi ha voluntaris, cooperatives i empreses que ofereixen orientació o solucions a les vostres necessitats.

2 comentaris sobre Internet per wifi gratis… i sense aprofitar-se del veí

  • No acabo de veure com poder formar part i en beneficiar-nos aquesta proposta…He anat als links de l’article però posa que són del 2012….Algú ha provat de beneficiar-se?

    Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *