Paella oblidada al foc…com apagar-la

Àlex Muñoz

Les distraccions a la cuina són la primera causa d’incendi a la llar i la paella oblidada al foc, sens dubte, l’oblit que provoca més ensurts…

Les flames poden arribar a mides considerables i la tendència natural és apagar-les amb aigua, tot just el que MAI hem de fer amb aquest tipus de foc;  si et passés, actua amb calma i si el foc encara no s’ha propagat, sufoca’l seguint aquestes passes:

  1. Agafa una tapa o un pany humit i apropa’t al foc procurant protegir-te de les flames
  2. Llença la tapa o el pany sobre la paella tractant que cobreixi tota la superfície de la paella.
  3. Quan  les flames s’hagin apagat pots apagar la font de calor i retirar la paella.

Recorda: MAI LLANCIS AIGUA DIRECTAMENT A LES FLAMES l’únic que aconseguiràs es atiar-les!

Mira’t el video i veuràs com ho fa un bomber:

Recomanacions per prevenir/minimitzar els focs a la cuina de casa:

  • Instal·la detectors de fum (especialment a la cuina) t’avisaran si es produeix un foc.
  • Tenir una manta “apagafocs” a la cuina pot ser molt útil en cas de petites incidències.
  • Neteja periòdicament els filtres i l’extractor de fums; el greix pot actuar com accelerant cas que es produís un incendi a la cuina; si estan nets serà més difícil que el foc es propagui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *