Gent gran emancipada

El passat 27 de desembre, el diari Ara publicava que prop de 175.000 persones majors de 65 anys a Catalunya, passaven el Nadal sense visites ni contactes amb ningú altre. Viuen soles sense cap relació. Moltes d’aquestes, a més, sobreviuen amb pensions inferiors a 700 € al mes.

En el camp de l’habitatge, hi ha un bullici de noves iniciatives i experiències per donar resposta a les diferents necessitats de persones i grups diversos. Una d’aquestes, poc extesa per aquí, és el Cohousing o l’habitatge col·laboratiu, basada en el model Andel dels països escandinaus. Experiència que donaria resposta al que dèiem al principi: soledat i dificultats econòmiques.

Consisteix en una comunitat de persones que es posen d’acord per conviure en habitatges la propietat dels quals és de la cooperativa que constitueixin. Es paga una entrada inicial retornable i una quota mensual assequible a canvi del gaudi d’espais d’ús privat i zones comunes.

Els beneficis també ho són per a l’administració pública, que pot afavorir la creació d’habitatge assequible en col·laboració amb iniciatives privades sense ànim de lucre.

Enllaços d’experiències d’habitatge col·laboratiu i per saber-ne més del tema:

Bon any i bon envelliment!

27-cohousing3

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *