Fan art les màquines?

Lola Quero

Ja ens va sorprendre fa uns mesos que una màquina fos la redactora de la sisena part de Joc de Trons,  ja que G.R.R. Martin va una mica al seu ritme, encara que segurament es faran correccions gramaticals i de la trama per part humana, la intel·ligència artificial ha aconseguit entendre i deduir les següents trames de la saga. Serà això literatura? Podem considerar art les produccions “artístiques” de les màquines? Les màquines imiten o creen? El que fan les màquines són noves formes d’art? Aquest és un debat molt viu i que segurament es desenvoluparà als anys vinents, què en penseu?

Lali Barrière, artista digital i professora de matemàtiques diu:

“Una màquina pot fer un dibuix molt bonic, però sempre hi ha un programador al darrere. Crear és prendre decisions; és l’humà qui introdueix els mecanismes perquè la màquina decideixi”.

D’altres artistes han decidit col·laborar i no competir amb les màquines, altres observen la seva evolució. Ens depara un futur incert i molt interessant que, segurament, donarà noves formes de creació i d’art. Us aconsello llegir l’interessant article de Nereida Carrillo a l’ara.cat

Properament... Deep Dream Generator.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *