Explicar la felicitat

Ferran Martos

El passat dia 20 es va celebrar el dia Internacional de la felicitat, i segons el darrer informe mundial publicat sobre el tema, el World Happiness Report 2018, hi ha diferents indicadors que justificarien la felicitat: la renda per càpita, la llibertat per triar un estil de vida, la generositat, les percepcions de corrupció, l’esperança de vida, el sistema sanitari…..

Però hi ha un conjunt d’experts/es que pensen que la felicitat resideix també en la capacitat que tenim les persones en mostrar les emocions mitjançant el llenguatge.

“Les paraules que fem servir donen forma al que pensem i sentim i anomenar el que sentim ens fa més feliços”.

Us adjunto una noticia que reflexiona sobre aquest tema, per si voleu aprofundir i conèixer nous conceptes com el de la granularitat emocional, element clau per a la felicitat.

 

1 comentaris sobre Explicar la felicitat

  • Ferran, moltíssimes gràcies per aquest article. És molt interessant per moltes raons.
    Recordar que la felicitat que se sent es “consolida” en compartir-ho verbalment amb altres persones perquè ens obliga a donar-li “forma” amb paraules, amb la qual cosa com més vocabulari tens més variances pots sentir a nivell d’emocions.
    I també m’agrada molt que es facin vocabularis de paraules que es refereixin a emocions, perquè ens fa anar més enllà, i en molts idiomes.
    Anomenar el que sentim ens fa més feliços perquè ens hi obliga a pensar per dir-ho.
    Caldrà llegir aquest estudi que diu que hi ha moltes més emocions de les que es coneixen habitualment com a 7 o 8…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *