Experiències APS

Divendres passat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) no s’hi cabia, literalment. Gent asseguda a les escales de l’auditori, personal de l’organització posant cadires al passadís… Un èxit de convocatòria en termes quantitatius. Més de 300 persones aplegades per intercanviar experiències al voltant de l’Aprenentatge-Servei, de la mà del Centre Promotor APS i de la Fundació Jaume Bofill.

Aquesta 6à trobada ha deixat molt bones sensacions i un seguit de bones pràctiques que podeu conèixer en format pòster: si feu clic us podreu descarregar el pdf. En teniu 65 experiències: rellotges de sol, pedra seca, abandonament d’animals de companyia, cinema social, banca ètica, educació emocional… molts i diferents projectes que demostren que l’aprenentatge és transformador quan la pràctica educativa es proposa millorar la societat.

Per últim us passo l’streaming de l’acte. Personalment destaco la ponència del filòsof altpenedesenc Josep Maria Esquirol, que va versar sobre La comunitat i el secret de la formació (minutatge 1h 02’53”). Aquest professor de la Universitat de Barcelona ha estat el guanyador del Premi Nacional d’assaig 2016 amb el seu llibre “La resistència íntima“, una reflexió sobre la condició humana des de la perspectiva de la filosofia de la proximitat.

1 comentaris sobre Experiències APS

  • Bon article! L’aprenentatge-servei és una estrategia molt potent, sempre m’ha cridat l’ate´nció. Hi ha experiències en marxa a Sant Boi?
    I molt bona recomanació, té molt bona pinta. Merci!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *