Ètica en la intervenció social

Ana de Mingo

Begoña Román Maestre és doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona (1993).  Referent en matèria de bioètica; però també en l’ètica en la intervenció social. Ella és la Presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya.

El 12 de juliol de 2010 es va constituir el primer Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya que té entre les seves funcions prestar a totes les persones implicades en serveis d’intervenció social un assessorament en la presa de decisions en l’àmbit dels serveis socials i actua com a generador de coneixement i de bones pràctiques.

Aquest òrgan, de caràcter multidisciplinar, està format per vocals especialistes en l’àmbit de les ciències humanes i socials, la salut, l’educació, la justícia i la filosofia, persones professionals vinculades als serveis d’atenció directa, persones representants dels col·legis professionals, persones de les entitats d’iniciativa social, així com d’entitats, de caràcter social i mercantil, prestadores de serveis socials i, finalment, persones en representació d’associacions d’usuaris i familiars.

 

Begoña Roman ens parla sobre quatre ètiques,

amb aquest imatge les reflectim, perquè hi pensem!

 

 

Tot just avui, té lloc la I Jornada de Comitès d’Ètica i Espais de Reflexió Ètica de Serveis Socials  a Barcelona.

Aquesta jornada impulsada pel Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i organitzada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Institut Borja de Bioètica – Universitat Ramon Llull. Amb l’objectiu de conèixer els comitès d’ètica públics de l’àmbit dels serveis socials d’altres comunitats, aportar diferents visions i perspectives relacionades amb l’ètica en la intervenció en serveis socials, oferir un espai de trobada i intercanvi als professionals de l’àmbit de Catalunya pertanyents al Comitè d’Ètica i als Espais de Reflexió Ètica en Serveis d’Intervenció Social (ERESS) i difondre les experiències en ètica aplicada als serveis. Esperem poder compartir amb la major brevetat possible, nova informació.

 

Aprofitem per compartir una de les seves darreres xerrades:

ROMAN, Begoña  La ética en la intervención social

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *