Episodis de contaminació: puc agafar el cotxe??

Àlex Muñoz

Fa un any, la Maria Soto des de l’àmbit de territori ja ens ho avançava mitjançant l’article “Nova classificació del parc de vehicles”;  la predicció s’ha complert i des d’aquest desembre, en episodis de contaminació, els turismes més contaminants, els que no disposen d’etiqueta ambiental de la DGT, no poden circular dins la zona de baixes emissions de l’àmbit de les rondes de Barcelona.

La mesura, en vigor des de l’1 de desembre, afecta els turismes que no disposen de les etiquetes ambientals Zero, Eco, C i B de la Direcció General de Trànsit (DGT), és a dir, els vehicles que siguin de benzina anteriors a l’any 2000 (anteriors Euro 3) i els dièsel anteriors al 2006 (anteriors Euro 4).

La col·locació del distintiu no és obligatòria però facilita el control per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona en cas d’episodi de contaminació per NO2. Els conductors que circulin sense l’etiqueta de la DGT col·locada al seu vehicle podran ser aturats pels agents de la GUB dins la Zona de Baixes Emissions de l’Àmbit Rondes de Barcelona. En aquests casos, els agents passaran a comprovar la documentació del vehicle i verificaran si està subjecte a les restriccions de trànsit. En cas d’infracció, s’aplicarà la sanció corresponent, tipificada com a falta lleu i una sanció de 100€

No saps la classificació del teu vehicle?? Clica aquest enllaçintrodueix la matrícula i la coneixeras al moment!; si vols anpliar la info, clica aquest altre de preguntes freqüents i ben segur les resoldras totes.

Les restriccions de tránsit, que ara s’apliquen només en cas d’episodi ambiental de contaminació esdevindran progressivament permanents, més enllà dels casos d’episodi, i es faran extensives a tots els vehicles sense etiqueta de la DGT el gener del 2020, en què s’hauran implantat totes les mesures d’impuls de transport públic, aparcament, i altres mesures alternatives i compensatòries previstes; consulta aquí el calendari de mesures

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *