El paper dels homes que vulguin mostrar el seu suport a la vaga del 8 de març

Les nostres administracions van aprovant lleis que afavoreixen la igualtat entre tota la ciutadania. Però som lluny que siguin eficaces, i més  encara de garantir que les persones, dones i homes, tinguem les mateixes oportunitats i siguem tractades de manera igualitària en tots els àmbits de les nostres vides.
Les ciutadanes i els ciutadans, com a indivius, som els que hem d’empènyer i lluitar perquè la nostra societat avanci en aquest camí. Demà tenim l’oportunitat, totes i tots, d’avançar una mica més cap a la igualtat, i com que encara tenim aquestes diferències socials, tenim opinions diverses.
Alguna petita controvèrsia s’ha generat, com sempre! No caldria aquest pas sinó fos així.

Al final hi ha propostes concretes, i per significar-se els homes, sense perdre força la vaga de les dones, poden facilitar des de tots els àmbits possibles l’assistència d’elles amb conductes concretes.

Un company de feina m’ha passat aquest vincle i he trobat adient de compartir-lo amb les companyes i els companys de la Casa. S’ha publicat en un mitjà digital basc.

Aquesta vaga té l’objectiu de posar en evidència que sense dones s’atura un país i denunciar la violència masclista i el sistema patriarcal, evidenciar les càrregues que suportem i generar una alternativa feminista.
D’altra banda, legalment no es pot impedir que els homes també se sumin a la vaga, tot i que des dels moviments feministes els criden a no fer-ho per no difuminar els efectes de la convocatòria. Es pretén visibilitzar els sectors que estan més feminitzats i el pes que té la mà d’obra femenina en l’economia.

Queda clar: la vaga, al cap i a la fi, és de les dones. No obstant això, sí que hi ha maneres perquè els homes contribueixin a l’èxit de la convocatòria, i segons estan proposant les convocants, n’apunto unes quantes:

– Si ets cap, mostra la teva solidaritat amb les treballadores i facilita el seu dret a la vaga, evitant represàlies, traves i problemes.

– Si ets company de treball, dóna suport i difon la vaga al teu centre de treball, ofereix-te per als serveis mínims si fes falta, dóna el teu salari d’aquest dia al moviment feminista o organitza una caixa de resistència.

– No consumeixis al mercat, uneix-te a la vaga de consum.

– Si ets pare, encarrega’t de les teves filles i fills i facilita el debat i la posada en pràctica de la vaga d’estudiants (AMPA, escola …).

– Si ets amic, ofereix-te de mainader.

– Si ets mestre, no passis llista aquest dia. Recorda: És una falta justificada i urgent, les alumnes que no estan a la teva classe són al carrer dient #EnsVolemVives, perquè ens estan matant.

– Si a la teva família hi ha algú que requereix cures i és una dona qui les proveeix, és bon dia perquè comencis a fer-ho tu.

– Si tens una relació amb una dona, fes qualsevol cosa que ella necessiti de tu per poder assistir-hi.

– Si ets company militant, difon l’esdeveniment, encoratja perquè se sumin moltes més dones i al fet que els homes vegin aquesta llista.

– Si vas a les mobilitzacions (això vol dir que cap dona necessitava de tu en cap dels punts anteriors), escolta, no et posis davant, no donis ordres ni dirigeixis les activitats, simplement acompanya.

Abans i després de la vaga, pots reunir-te amb altres homes, obrir un espai col·lectiu per pensar sobre les vostres masculinitats, per realitzar un treball personal i col·lectiu, prendre consciència dels vostres privilegis i donar passos en el camí cap a una societat sense relacions de dominació.

Ah! i tant de bo que la majoria d’aquestes accions esdevinguin realitat permanentment, és qüestió de prendre’n consciència i voler-ho fer!
I som les ciutadanes i els ciutadans qui hem de lluitar perquè les nostres administracions reflecteixin, regulin, i avancem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *