El pacient participant

Ferran Martos

Comparteixo amb vosaltres una noticia publicada al web de la Generalitat de Catalunya que fa esment a una guia canadenca que vol involucrat als pacients i als familiars en la seva atenció als hospitals perquè aquesta sigui més segura i de major qualitat, en essència vol ser un instrument de caràcter proactiu per trobar solucions als problemes.

L’origen és el Pla d’Acció integrat per a la seguretat del pacient, per aconseguir una atenció sanitària més segura, i és a partir d’aquest Pla on neix la necessitat d’una guia fonamentada en les evidències i les bones pràctiques que faci partícip al pacient.

Aquest instrument implica un canvi d’enfocament que fa que els i les professionals del món de la salut canviïn la seva forma de treballar cap a una escolta més activa del pacient.

Es tracta doncs d’un nova mostra de la col·laboració entre els administracions, els organismes i les  institucions i la societat, en un altre àmbit de treball com és la salut per incidir en la millora continua de la qualitat dels serveis.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *