El accés a internet que ve

Post redactat per Eric Mellado.

Diverses companyies estan fent una forta inversió en crear noves formes de proveir internet a grans àrees, fent servir mètodes poc convencionals.

 

Una de les iniciatives mes vistoses es el projecte Loon de Google,   consistent en posar centenars de globus estratosfèrics a mes de 100km d’altura, interconnectats entre ells amb laser.  Ja han donat servei en proves al Perú, on han facilitat les comunicacions durant unes grans inundacions.

Altra d’aquestes iniciatives es el projecte de SpaceX, companyia dedicada al transport espacial, de posar una constel·lació de mes de 4000 petits satèl·lits  a 1100km d’altura, per proveir  un accés a internet de 1GB/s de manera global. Cal fer notar que aquesta iniciativa es molt ambiciosa, per que suposa quadruplicar el nombre total de satèl·lits que actualment hi ha en orbita. Ho farien de manera econòmica fent servir els seus coets reutilitzables.

Però no seria l’única opció, OneWeb    esta treballant en un altra constel·lació de 642 satèl·lits amb el mateix objectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *