“Educar millor” Onze converses …

Neus Tayà

Carles Capdevila , conegut periodista, ha convertit des de fa anys l’educació en un dels seus principals focus d’atenció i això l’ha portat a entrevistar un gran nombre d’experts en educació que hi han aportat els seus punts de vista i les seves reflexions sobre què significa educar i quina és la millor manera de dur a terme aquesta tasca que implica mestres, famílies i, per extensió, el conjunt de la societat. Onze d’aquestes entrevistes han quedat recollides al llibre Educar millor: onze converses per acompanyar famílies i mestres.

Les entrevistes amb la psicòloga Carme Thió; els mestres Jaume Cela, Gregorio Luri i Roser Salavert; els pedagogs Maria Jesús Comellas, Jaume Funes, Eva Bach i Francesco Tonucci; els filòsofs Joan Manuel del Pozo i José Antonio Marina, i el sociòleg Mariano Fernández Enguita són les triades per formar part d’aquest llibre on , en paraules del propi autor, no s’ha de buscar mètodes personalistes ni receptes màgiques ni solucions espectaculars. Ja ens avisa en el pròleg, els experts manifesten visions contraposades, donen un munt de pistes i han de ser els lectors qui arribin a les conclusions ja que, al capdavall, són els que prendran les decisions.

Capdevila ens diu que es tracta de parlar en positiu de la tasca educadora, desdramatitzar-la i fomentar que els que encarrilem la canalla tinguem més seguretat i alegria, i menys pors i complexos. Compartir batalletes, riure’ns dels nostres fracassos i áprendre dels altres.

Volia posar-vos una frase de cada conversa però em declaro incapaç de triar-ne només una. Si , com l’autor, considereu que l’educació és cosa de tots i totes, haureu de llegir el llibre i triar allò que més us faci el pes.

Si no teniu l’ànim lector podeu veure les grabacions de la conferència “Educar con humor” en edicions diferents (2015 o 2016), totes dues virals a les xarxes socials .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *