Dona i ciència

Neus Tayà

L’any 2015 l’Assemblea General de les Nacions Unides, amb la finalitat  d’aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes i aconseguir la igualtat de gènere i el seu apoderament, va proclamar el dia 11 de febrer com a Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.

Des de 11 de febrero, una iniciativa d’un grup de dones i homes que es dediquen a la investigació, la docència i  la comunicació científica en diferents institucions, es pretén fomentar l’organització d’activitats i materials que commemorin el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència a Espanya. És especialment interessant el recull de materials, des de llibres i pel·lícules a jocs i presentacions, que ofereixen per  treballar el tema.

Com encara estem en la capvuitada de la celebració d’aquest dia internacional us proposo llegir l’article publicat dilluns passat a “El diari de l’educació” on es parla de la manca de visibilitat de referents femenins del camp científic i tecnològic.

“La societat té unes expectatives i uns prejudicis que també es reflecteixen en la ciència”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *