Discapacitat i Talent

Ana de Mingo

El 27/10/2016 presentàvem una entrada al voltant del concepte de la Diversitat Funcional, però sembla ser que aquest terme encara no el tenim força integrat. Cal començar a desterrar el concepte de DISCAPACITAT. I a més, donar valor al propi talent que poden aportar totes i cadascuna d’aquestes persones en diferents llocs de treball. Cal seguir lluitant força per a la incorporació i la inclusió de persones amb diversitat funcional en l’empresa ordinària.

Segons dades de la Fundació ADECCO, el 31% de les persones amb diversitat funcional, en edat de laboral, es troben en situació d’aturades.

A través d’aquest vídeo, Juan Manuel Montilla, actor i músic, líder de la banda rap La Excepción; i afectat per paràl·lisi cerebral de naixement, recrea el que pot ser el primer dia de feina per a moltes persones amb diversitat funcional: a part dels nervis, la il·lusió, el fer front a quelcom desconegut, aquestes persones han de fer un sobre esforç davant de la mirada i les actituds dels nous companys i companyes (escepticisme, parodia, prejudicis i, fins i tot, sobreprotecció).

Aquest vídeo forma part d’una Campanya de Sensibilització que impulsa la Fundació Adecco i que ell mateix protagonitza, como Consultor del buen rollo.

 

 

El Langui: «En España no se premia el talento de la gente con discapacidad»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *