Cultura com a prescripció mèdica

Xavi Belarte

Fa un temps vaig publicar en aquest mateix espai una entrada en la que us deia que, segons un estudi, anar de concerts allargava la vida. Doncs bé fa pocs dies vaig llegir que al Canadà un grup de metges ha començat aquest novembre un tractament experimental, ells diuen que són els primers en dur-lo a la pràctica, consistent en receptar entrades als museus. Abans que us poseu les mans al cap, no es tracta de substituir la medicina tradicional sinó complementar-la, o com ells diuen:

“ el que és més important d’aquesta experiència és ajudar-los a escapar del seu propi dolor”

La iniciativa pretén beneficiar a persones amb malalties mentals,  trastorns de l’alimentació, diabetis o cures pal·liatives. Podeu llegir la notícia, aquí.

A propòsit d’això, la setmana passada va tenir lloc una jornada del curs Introducció a les Arts in Health, organitzades pel Museu Nacional i l’International Arths in Health amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut. Us enllaço l’article “El dia que el metge et prescrigui anar al museu”, molt adient amb la temàtica i que demostra que aquí també s’estan fent passes similars , que la Clàudia Rius ha publicat al digital Nuvol.

I això només és el principi, llegiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *