Comorbiditat

Ana de Mingo

Parlem de comorbiditat o patologia dual quan, en l’addicció a drogues, hi concorre una altra malaltia d’origen psiquiàtric.

Segons un estudi finançat per la Comissió Europea i coordinat per la doctora Marta Torrens, cap del Grup de recerca en addiccions de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, el 87% de les dones consumidores de drogues per via injectada a Europa pateixen, com a mínim, una altra patologia psiquiàtrica associada.

 

La Doctora Torrens també apunta:
“El que diu l’estudi és que aquesta comorbiditat és la regla, no l’excepció. Per tant, si una dona arriba a tractament per addicció, la probabilitat que pateixi un altre trastorn psiquiàtric és altíssima. Busquin aquesta patologia, perquè la trobaran”

“Detectin també si pateix violència de gènere perquè la probabilitat també és molt alta. I estudiïn les possibilitats que estigui infectada per VIH o hepatitis C. I després facin la intervenció. No en hem de quedar només que és una consumidora de drogues per via parenteral. Si no ho tractem tot a l’hora, no ens en sortirem”

 

 

Segons l’estudi, de les patologies psiquiatres que pateixen les dones amb una addicció a drogues injectades:

1r. Depressió, amb un 76% de les participants a l’estudi que en pateixen

2n. Ansietat, amb el 54%

3r. Estrès posttraumàtic, amb el 52%.

A més, set de cada deu també pateixen violència masclista de la parella, fet que incrementa les possibilitats de presentar un trastorn d’estrès posttraumàtic.

 

Trobareu l’article sencer a SOCIAL.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *