Certificació ACTIC

Neus Tayà

Si parlem del nivell C de català o del First de Cambridge quasibé tothom sap a què ens estem referint, però el més probable és que si citem l’acreditació ACTIC ens mirin amb cara de no entendre res.

L’ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats emb eficàcia i eficiència. La sigla correspon a la denominació “Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació”.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell  de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Avalua la competència digital de la persona i no les habilitats en l’ús de productes concrets.

A efectes de certificació són equivalents la superació dels Cursos COMPETIC, cursos de formació en competències digitals que imparteixen els Centres de Formació de persones Adultes (CFA) del Departament d’Ensenyament i  la de l’ assignatura Competències TIC de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *