Carta als Reis Mags (Seguretat)

Àlex Muñoz

Alguns com jo, ens vam assabentar el Nadal passat que els Reis Mags ni eren reis, ni eren mags i que, molt probablement, ni tal sols fossin tres (gràcies Maria Soto!). Tot i això, els continuem escrivint les nostres cartes demanant-los desitjos; aquests són quatre dels que jo tinc des de l’àmbit de la seguretat per aquest 2017: 

Zero víctimes per accidents de trànsit: Segons xifres de l’anuari estadístic d’accidents de trànsit a Catalunya 2015, l’any passat van morir un total de 172 persones a les carreteres de Catalunya, un 22,8% més que al 2014. A data 30 de noviembre de 2016, com a conseqüència d’accidents de trànsit a les nostres carreteres han mort 137 persones i 815 han resultat ferides greus; millora respecte el tràgic 2015 amb xifres que s’apropen als objectius del Pla de seguretat viària 2014-2016 però molt lluny encara de la xifra platònica de víctimes zero.

Disminució dels fets delictius: Tot i que els fets delictius van continuar baixant l’any 2015 i sembla que la tendència es consolida amb el descens del 9% els darrers quatre anys, preocupen l’augment de les agressions sexuals (2’26% més respecte l’any anterior), la violència física o psíquica en l’àmbit familiar (6,21% més) i els abusos sexuals (7’12% més); també l’augment del 10,14% respecte l’any 2014 dels robatoris amb força a domicili en l’àmbit dels delictes contra el patrimoni. Tant de bo aquest 2016 hagin baixat encara més aquestes dades; més info relacionada a premsa gencat.

Jubilació als 60 per als policies locals: Que qui exerceix una professió de risc com és la de policia es pugui jubilar als 60 anys, més que un dret és una necessitat; i no únicament per als treballadors (incapaços de exercir les seves funcions a determinades edats), sinó principalment, per a la pròpia societat a la que serveixen. Després d’infinites reunions i innumerables anuncis de bones intencions, sembla que hi ha un acord entre la FEMP i el Ministeri i potser aquest 2017, la jubilació als 60 dels policies locals es posi per fi en marxa!

Respecte per als policies: Que alguns (fins i tot càrrecs electes) portin samarretes insultant al col·lectiu policial ens importa poc (almenys a mi); els policies som servidors públics i servim la nostra societat protegint els drets de les persones fent que es compleixin les lleis aprovades per la majoria de manera democràtica; per fer-ho, de vegades, ens juguem la nostra integritat física (ens amenacen, ens agredeixen, ens atropellen, ens mutilen i, fins i tot, ens maten…) però això ja ho sabíem, per això ens paguen, oi? Ara bé, una cosa es ser insultat pels antisistema, una altra és acceptar que et pugui passar qualsevol cosa quan treballes d’això i una altra molt diferent és sentir inseguretat jurídica quan surts al carrer a defensar als altres. Ja n’hi ha prou de calumniar a tot un col·lectiu de manera sistemàtica amb denúncies falses reiterades (fins i tot coaccionant metges) que queden impunes i surten gratis. Jo proposo que, tal i com ja es fa a d’altres municipis del territori, es generalitzin els dispositius d’enregistrament (càmeres personals) i es doti als agents amb ells perquè enregistrin els serveis que efectuen; de manera immediata veurem com es redueixen dràsticament les denúncies falses (contra els policies i els implicats) i potser deixarem de sentir, només arribar a un incident, com es dirigeixen directament als agents amb el ja clàssic:”te voy a denunciar!”.

 

2 comentaris sobre Carta als Reis Mags (Seguretat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *