Bon viatge

Quan les vies de ferrocarril encara no travessaven Europa, els joves aristòcrates britànics abandonaven les illes i recorrien, generalment acompanyats per un preceptor, el centre del continent tot visitant les contrades franceses, alemanyes i suïsses fins arribar al cor de la Itàlia renaixentista. Les setmanes o mesos del Gran Tour obrien una transició personal, la culminació de l’etapa formativa juvenil i l’entrada en la maduresa del món adult, el moment de la pressa de decisions personals transcendents: el casament i la professió.

Han canviat molt els temps i els actuals mitjans de transport i les nostres maneres turístiques de viatjar també s’han modificat. Els joves del XXI tenen al seu abast un gran món global per descobrir i és normal que ho vulguin fer de manera autònoma. En aquest sentit,  la complexitat present requereix d’una bona competència viatgera i d’una acurada informació per preparar i gaudir adequadament i segura de les experiències del viatge. Sortosament, la Gene fa de ‘preceptor virtual’ del jovent català a la seva viatgeteca.

 Salutacions d’agost!

Foto de portada: fotograma del film Wild (Yves Bélanger, 2014). Adaptació de la novel•la biogràfica de la Cheryl Strayed que narra el seu viatge en solitari pel Pacific Crest Trail.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *