Quan les vies de ferrocarril encara no travessaven Europa, els joves aristòcrates britànics abandonaven les illes i recorrien, generalment acompanyats per un preceptor, el centre del continent tot visitant les contrades franceses, alemanyes i suïsses fins arribar al cor de la Itàlia renaixentista. Les setmanes o mesos del Gran Tour obrien una transició personal, la culminació de l’etapa formativa juvenil i l’entrada en la maduresa del món adult, el moment de la pressa de decisions personals transcendents: el casament i la professió.

Han canviat molt els temps i els actuals mitjans de transport i les nostres maneres turístiques de viatjar també s’han modificat. Els joves del XXI tenen al seu abast un gran món global per descobrir i és normal que ho vulguin fer de manera autònoma. En aquest sentit,  la complexitat present requereix d’una bona competència viatgera i d’una acurada informació per preparar i gaudir adequadament i segura de les experiències del viatge. Sortosament, la Gene fa de ‘preceptor virtual’ del jovent català a la seva viatgeteca.

 Salutacions d’agost!

Foto de portada: fotograma del film Wild (Yves Bélanger, 2014). Adaptació de la novel•la biogràfica de la Cheryl Strayed que narra el seu viatge en solitari pel Pacific Crest Trail.

Àmbit: EDUCACIÓ