Ben lligats!

Àlex Muñoz

Des de l’equip de Seguretat Viària de la Policia Local de Sant Boi de Llobregat, el seu educador Javi M. Felguera ens recorda com (i com no) hem de portar les nostres mascotes quan viatgin en cotxe amb nosaltres…informació útil si tens prevista cap sortida aquesta setmana de ponts  o les properes vacances de Nadal,  però també a tenir en compte quan et moguis per la ciutat!

Desconeixement general de la norma

La meitat dels conductors que tenen animals de companyia desconeixen la normativa que regeix el transport de mascotes, regulació que a més és escassa i ambigua; tant si es tracta d’un viatge llarg com si et mous per ciutat, cal utilitzar un sistema de subjecció segur per a ell.

Qué diu la Llei al respecte?

El Reglament General de Circulació (RGC) ens indica que: “el conductor d’un vehicle està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments” […]. Haurà de cuidar especialment de mantenir la posició adequada i que la mantinguin la resta de passatgers, i l’adequada col·locació d’objectes o animals transportats perque no hi hagi interferències entre el conductor i qualsevol d’ells; en cas d’infracció podran ser sancionats amb una multa de 80€ (art.18 del RGC)

Hem de saber que, en cas d’accident i projecció del cos de la nostra mascota, el pes d’aquesta es pot multiplicar per ¡¡35!!, ocasionant greus lesions tant al conductor com al propi animal.

Recomanacions de transport

  • Si l’animal és petit, és recomanable utilitzar un transportí homologat i col·locar-lo entre els seients davanters i posteriors donat que aquest encaixa bé i, en cas d’accident, gairebé no es deforma, causant unicament lesions lleus al nostre animal.

transportin

  • Si tant la nostra mascota com el transportí són més grans, podem combinar aquest últim al maleter amb una reixa que el separi de l’habitacle, o bé portar l’animal en un remolc.

                   transporter-dos-perros               rejilla

  • Una altra opció és lligar l’animal als cinturons de seguretat amb arnesos de doble ancoratge i unió curta (els arnesos d’un únic ancoratge poden trencar-se en cas d’accident, projectant l’animal contra el seient davanter)

              arnes              arnes-1

 Recomanacions durant el viatge

  • Quan paris, vés amb compte en obrir la porta si l’has deslligat abans no salti.
  • No donar de menjar l’animal just abans de començar el viatge. Aquests podrien marejar-se i vomitar.
  • Portar aigua per beure i fer alguna parada per que facin les seves necessitats i puguin caminar o córrer
  • Si has de viatjar a l’estranger, recorda de portar, a més de la seva documentació en regla:
    • Cartilla vacunació,
    • chip identificatiu,
    • assegurança de responsabilitat civil
    • el Passaport Europeu per a Animals de Companyia, expedit pel seu veterinari

I recorda…MAI:

..viatjarà el nostre animal sense lligar

sense-lligar

…deixarem la nostra mascota tancada al cotxe encara que obrim una mica les finestres; en tan sols 20 minuts, el cop de calor pot ser  mortal!

perro-encerrado-2

Si vols ampliar la info i tens temps, mira’t  aquests vídeos:

Bon viatge!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *