Balança de l’alimentació

Ana de Mingo

Desnutrició i Obesitat, dues cares d’una mateixa moneda, l’ALIMENTACIÓ.

Ens trobem en un moment en què tant podem sentir

  • com que la pobresa infantil és severa i la desnutrició infantil augmenta considerablement;
  • com que hi ha greus problemes d’obesitat a la infantesa.

Veiem com els extrems es troben cada cop més allunyats, en comptes d’anar assolint un cert equilibri amb la reducció de desnutrició i reducció de l’obesitat. Els factors són molts i diversos, tenint en compte diferents àmbits de la persona: social, econòmic, educatiu, relacional… No obstant, sí volíem apuntar algunes informacions relatives a aquests dos fenòmens.

La nutrició adequada és un dret fonamental, tal com s’estableix en la Convenció sobre els drets dels infants, per al seu correcte desenvolupament. Tal com informe, Intermon Oxfam, les conseqüències de la malnutrició en els infants són retard en el creixement (mida o pes inferior a la mida de la seva edat); disminució de la capacitat cognitiva, el que provoca una major dificultat durant l’aprenentatge; la propensió a les infeccions per falta de vitamines; la manca de minerals provoca problemes metabòlics, anèmia, debilitat òssia…; entre d’altres.

L’OMS defineix l’obesitat i el sobrepès com a “acumulació anormal o excessiva de greixos que suposa un risc per a la salut”. L’obesitat infantil està associada amb una àmplia gamma de complicacions de salut greus i un major risc de desenvolupar malalties prematurament, incloent la diabetis i la malaltia cardíaca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *