APPS socials

Ana de Mingo

És evidemt i aconsellable l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, de manera general, en la intervenció social, doncs  ja Arriazu, R. i Fernandez-Pacheco JL. (2013, pàg. 156), ens assenyalaven diverses situacions per a les quals les TIC són especialment recomanables: casos d’existència d’inconvenients en el procés comunicatiu, tractaments terapèutics de persones amb mobilitat reduïda o dificultats sensorials, o amb problemàtica geo-temporal així com en situacions de risc.

I SÍ, sembla que les noves tecnologies es van incorporant, progressivament al camp social, i així va quedar palès al darrer Mobile World Congress 2018, a través del projecte m4Social, que per segon any consecutiu va realitzar un programa d’activitats on es van presentar diverses aplicacions i solucions tecnològiques de marcat contingut social.

  • Sport2live és una entitat sense ànim de lucre que fomenta la reinserció de les persones que han tingut problemes amb addiccions –com drogues, joc, alcohol, etc.-  a través de l’esport.
  • “Jo també llegeixo” Es tracta d’una aplicació de suport a l’aprenentatge de la lectura per a infants amb síndrome de Down.
  • L’aplicació ‘Arrels Localitzador‘ és gratuïta i permet donar detalls, com la ubicació exacta de la persona que dorm al carrer.
  • Mefacilyta, Es tracta d’una eina digital de la Fundació Vodafone per crear i compartir continguts multimèdia personalitzats, dirigida especialment a persones amb necessitats de suport, com persones amb discapacitat intel·lectual, persones grans o persones amb paràlisi cerebral.

 

Per conèixer totes les experiències: MWC 2018 _ APPS socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *