AMOKS: corre/escapa, amaga’t, truca!

Els AMOKS són esdeveniments estranys i poc freqüents però que han tingut gran repercussió social en els últims temps; els podem definir com aquells episodis on un o diversos individus amb armes de foc lleugeres, armes blanques o fins i tot vehicles, inicien un atac indiscriminat amb la única finalitat de causar el major nombre possible de víctimes mortals. Les motivacions que poden dur a una persona a realitzar aquests actes poden ser d’índole fanàtica religiosa, trastorn psiquiàtric molt greu, motivació terrorista o totes sumades a la vegada.

És altament improbable que ens trobem en una situació així, però si passés hem de tenir clares certes premisses de seguretat per tenir possibilitats de sobreviure i ajudar a la policia a aturar l’atac; els consells que us podem donar són:

  1. Corre i escapa per on puguis evitant l’agressor
  2. No et deixis retardar per ningú si es possible
  3. No et paris a atendre els ferits, pots posar en perill la teva vida
  4. En cas de no trobar escapatòria possible amaga’t, no facis cap soroll i apaga les llums.
  5. Interposa quants més impediments físics entre tu i l’agressor.
  6. Truca al 112 i informa de quants atacants hi ha, armes que porten, com van vestits, el nombre de ferits i tota aquella informació rellevant que puguis donar.
  7. Quan et localitzi la policia fes absolutament tot el que et diuen i mostra sempre les mans visibles, recorda que la policia no sap on es troba l’atacant o atacants i la seva prioritat absoluta és neutralitzar-lo.
  8. Enfronta’t a l’agressor quan sigui absotlutament necessari i no tinguis cap altra alternativa per protegir la teva vida; utilitza qualsevol objecte que tinguis al teu voltant per repel·lir l’atac i fugir.

Per últim, si vols veure un atac AMOK simulat, clica aquest video tenint en compte que, tot i ser ficció, les imatges poden ferir determinades sensibilitats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *