Altres voluntariats

2 mostres d’altres formes de voluntariat i de solidaritat comunitària:

  1. El Banc de l’Amistat

Women wait to greet the Governor General of Asutralia, Quentin Bryce, on her visit to the Hamlin Fistula Hospital that is supported by AusAid, in Addis Ababa, Ethiopia on the 27th March, 2009. This is the first ever official visit of an Australian head of State to Southern and Eastern Africa and aims Êto highlight the increased support the Australian Government is to give to aid programs throughout the region.

A Zimbabwe, fa uns anys que funciona un projecte anomenat el “Banc de l’Amistat”: dones voluntàries, conegudes com les “àvies”, es disposen en bancs al costat de centres d’atenció en salut per conversar amb persones que pateixen de depressió, ansietat o altres trastorns mentals. Aquestes dones estan capacitades per donar suport i eines a les persones amb qui parlen i reben la supervisió i formació de professionals, en un país amb dèficit d’especialistes en salut mental i on hi ha certa resistència a reconèixer i tractar-se en aquest tipus de malaties.

 

Prop de 27.000 persones hi han participat. El projecte ha permès reduir les conseqüències de les diferents simptomatologies associades a aquests trastorns.

 

Un projecte similar s’inicià al Canadà el 2015, arran de la mort d’un jove estudiant que patia depressió. El projecte consisteix en la instal·lació de bancs de fusta grocs a diferents centres educatius amb l’objectiu d’inspirar converses entre iguals sobre la salut mental amb la idea de reduir-ne l’estigma i motivar als i les joves a buscar ajut i rebre suport professional.

 

2. Veïns/es a Manresa:

L’Ajuntament de Manresa ha engegat la campanya ‘Tens veïns al costat? Fes costat als veïns!’ per tal d’arribar a la població que més ho necessita i que no es pot detectar sense la col·laboració dels veïns i les veïnes de la ciutat.

 

Ja sigui per desconeixença dels recursos que estan al seu abast, perquè pateixen una disminució funcional pròpia de l’edat, perquè han perdut l’autonomia personal de manera permanent o temporal, per causes de salut, o perquè disposen d’una xarxa de suport familiar dèbil o inexistent, algunes persones es veuen abocades a una situació de vulnerabilitat de la qual no en són conscients i no demanen ajuda per superar-la.

 

Amb aquesta iniciativa es pretén que aquestes persones puguin entrar en contacte amb diferents serveis i projectes: servei d’ajuda a domicili, servei d’àpats a domicili, servei de teleassistència, projectes de suport i acompanyament a les persones sense xarxa familiar o en situació de solitud.

 

La manera de contactar-hi és per mitjà del 010 o d’una adreça electrònica concreta.

gent-gran-sola

2 comentaris sobre Altres voluntariats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *