Adéus à nossa casa

Maria Soto

Terramotourism és un documental que parla del procés de gentrificació i l’efecte del turisme a la ciutat de Lisboa.

Tal i com va passar al 1755, que un terratrèmol va destruir el centre de Lisboa, avui la ciutat torna a tremolar pel sisme turístic que està transformant la capital ràpidament, desplaçant els seus habitants del centre a la perifèria.

Val la pena mirar el documental de 40 minuts per rumiar sobre el que està passant a les nostres ciutats i l’efecte que provoca el turisme sobre els habitants.

3 comentaris sobre Adéus à nossa casa

  • Gràcies, Maria! Un tema força interessant i d’actualitat. Un cas similar o pitjor (segons algunes fonts, perquè no tinc experiències personals ja que no he estat en cap de les dues ciutats) seria el de Venècia, que desde fa temps ja es parla de la invasió turística que pateix la poca població autóctona que hi queda. En el cas de Venècia, a la xarxa podeu trovar molt material al respecte, entre els quals hi ha diverses notícies sobre manifestacions dels mateixos veïns que reivindiquen recuperar la seva ciutat. Un dels articles relacionats el van publicar a La Vanguardia al setembre: http://www.lavanguardia.com/encatala/20160906/41129683289/venecia-sota-pressio.html

    I Barcelona ciutat, podria preparar-se per prendre mesures al respecte, oi?

  • Si Silvia! Jo també penso que Barcelona haurà de prendre mesures al respecte i com més aviat millor. Però de moment cap ciutat no ha trobat la solució a la gentrificació que es dóna per diferents motius.

    Gràcies Carles 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *