Acolliment familiar

Ana de Mingo

L’acolliment familiar és una de les formes d’ajut i protecció als infants i adolescents que es troben en una situació familiar que fa que hagin de viure fora de la seva família. Així doncs, es tracta d’una mesura temporal per oferir als infants el millor entorn possible per créixer fins que la seva família resolgui els problemes que l’impedeixen d’ocupar-se’n.

Ser família acollidora dóna l’oportunitat d’estimar, educar i donar seguretat a un infant que ho necessita, tot fent les funcions que temporalment no pot fer la família d’origen. No obstant, cal tenir clar que la separació física entre l’infant i la seva família no implica que els lligams afectius es trenquin.

[…] A Catalunya hi ha més de 700 famílies que estimen, cuiden i acompanyen infants i adolescents tutelats per la Generalitat. I que tenen molt clara quina és la seva tasca: fer-se càrrec d’ells de manera temporal, fins que la seva família biològica pugui recuperar les habilitats parentals. I això vol dir compromís social i acció comunitària […], afirma Agnès Russiñol, directora general de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció.

 

Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA)

Procediment per acollir a un infant

Associacions de famílies acollidores

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *